Vad säger din favoritblomma om dig?

Blomstertjänst, 22 juli 2023

När du väljer blommor, är du då medveten om det undermedvetna budskapet du skickar? Tror du att ditt val av blommor kan reflektera dina personlighetsdrag?

Om du är en blomälskare kan det här vara en rolig och insiktsfull läsning för dig.

I den här artikeln kommer vi att utforska vad ditt favoritblomval säger om dig. Vi kommer att dyka in i trettio av de mest populära blommorna i Sverige och deras innebörder.

 1. Ros: En klassiker och ständigt populär. Om rosor är din favoritblomma kan det antyda att du är romantisk, passionerad och värdesätter tradition.
 2. Lilja: Liljan symboliserar renhet och ädelhet. Om du älskar liljor kan du vara en person som strävar efter perfektion och ärlighet i allt du gör.
 3. Tulpan: Tulpaner står för perfekt kärlek. Om du älskar tulpaner, är du förmodligen optimistisk, självsäker och föredrar enkelhet över komplexitet.
 4. Gerbera: Dessa färgglada blommor symboliserar glädje och vänlighet. Om du gillar gerbera är du troligtvis en glad, positiv person som sprider glädje omkring dig.
 5. Pion: Om du älskar pioner kan du vara romantisk, äventyrlig och uppskatta livets enkla nöjen.
 6. Narciss: Denna blomma är en symbol för ny början. Om du gillar narcissar, kanske du är en person som ser positivt på framtiden och tror på ständig förnyelse.
 7. Aster: Om aster är din favoritblomma, kan du vara en person som är avslappnad, tålmodig och älskar naturen.
 8. Vitsippa: Om du älskar vitsippor, är du förmodligen enkel, jordnära och älskar naturens under.
 9. Dahlia: Dahlia symboliserar styrka och värdighet. Om dahlian är din favorit kan det betyda att du är modig, stolt och uthållig.
 10. Blåklocka: Blåklockan representerar trofasthet och tillgivenhet. Om du älskar blåklockor är du sannolikt lojal, pålitlig och tillgiven.
 11. Orkidé: Om orkidéer är din favorit, kan du vara en person som är exotisk, mystisk och med en stark personlig attraktion.
 12. Ranunkel: Dessa blommor står för charm och attraktion. Om du gillar ranunkler, kanske du är en person som är charmerande, attraktiv och magnetisk.
 13. Solros: Om du älskar solrosor är du troligtvis en glad och positiv person, full av energi och livslust.
 14. Lavendel: Lavendel symboliserar ro och lugn. Om du älskar lavendel, kanske du värderar balans och harmoni i ditt liv.
 15. Gladiolus: Denna blomma står för styrka och integritet. Om gladiolus är din favoritblomma, kan du vara stark, principfast och rakryggad.
 16. Marguerit: Om du älskar margueriter kan du vara en person som är oskyldig, enkel och genuint godhjärtad.
 17. Vallmo: Vallmo representerar tröst och sömn. Om du älskar vallmo, kanske du är en drömmare, tröstande och omhändertagande.
 18. Azalea: Azalean står för måttfullhet och uthållighet. Om du älskar azaleor är du troligen disciplinerad, envis och hållbar.
 19. Gullviva: Gullviva symboliserar oskuld och hopp. Om du gillar gullvivor kan du vara hoppfull, oskyldig och optimistisk.
 20. Blåsippa: Om du älskar blåsippor kan det antyda att du har en stark anknytning till naturen och värderar lugn och ro.
 21. Primula: Denna blomma symboliserar ungdom och evig skönhet. Om du gillar primulas kan du vara ung till sinnet, livlig och älska skönhet.
 22. Näckros: Näckrosen står för mysterium och sanning. Om du gillar näckrosor kanske du är en djup tänkare, mystisk och sökare efter sanningen.
 23. Syren: Syren representerar första kärleken och oskuld. Om du gillar syrener, kanske du är romantisk, känslig och uppskattar traditionella värden.
 24. Snödroppe: Om du älskar snödroppar kan du vara hoppfull, optimistisk och se det bästa i varje situation.
 25. Fläder: Fläderblommor symboliserar skydd och visdom. Om du älskar fläderblommor är du troligen en klok person som bryr sig om andra och vill skydda dem.
 26. Hortensia: Denna blomma står för tacksamhet och opretentiös skönhet. Om du älskar hortensior kanske du är tacksam, älskar enkelhet och är självmedveten.
 27. Amaryllis: Amaryllis representerar stolthet och fantastisk skönhet. Om du älskar amaryllis är du troligtvis stolt, självmedveten och imponerande.
 28. Lupin: Lupin står för fantasi och drömmar. Om lupiner är din favorit kan det betyda att du är en drömmare, kreativ och har en stark fantasi.
 29. Ringblomma: Om du älskar ringblommor, är du förmodligen enkel, jordnära och genuint godhjärtad.
 30. Krysantemum: Krysantemum symboliserar långt liv och lycka. Om du älskar krysantemum kan du vara en person som är optimistisk, livlig och uppskattar livets små glädjeämnen.

Kom ihåg att den här listan är rolig och till för underhållning, och det är viktigt att notera att alla tolkningar är subjektiva. Njut av dina favoritblommor och deras skönhet, oavsett vad de kan betyda.
Du kanske också gillar